Om vaccin mot covid-19

Du hittar samlad information om vaccinering mot covid-19 i Dalarna: här. 

Nu kan du som är 19 år gammal eller äldre själv boka din tid för vaccination genom att logga in på 1177.se. Klicka på din vårdcentral och välj ”Boka tid för vaccination mot covid-19”. Din bokade tid kan du se under ”Mina tider” i inloggat läge. Om du är 75 år gammal eller äldre men inte har blivit vaccinerad är du välkommen att höra av dig till oss. Är du mellan 18 och 59 år gammal med ökad risk för att bli allvarligt sjuk i covid-19 får du kallelse till vaccination.

Om du behöver hjälp att boka tid ringer du Region Dalarnas telefonsupport på 010-249 92 88. Det går inte att ringa till vårdcentralen eller sjukvårdsrådgivningen på 1177 för att boka tid.

Vaccineringen sker i Folkets hus i Ludvika. Förfarandet är anpassat för att undvika smittspridning, med personal som ser till att vi håller avstånd till varandra samt separata in- och utgångar så att personer inte möts. Personer listade på privata vårdcentraler erbjuds vaccin på samma villkor som alla andra. Vi prioriterar personer för vaccinering mot covid-19 enligt Region Dalarnas riktlinjer.

Du hittar samlad information om vaccinerna mot covid-19: här.

Du hittar samlad och aktuell information om coronaviruset: här.

Du hittar samlad information om våra åtgärder: här